TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 55 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
23 noves Reserves de la Biosfera ( i 20 de menys) Imprimeix
divendres, 16 de juny de 2017 07:49
AddThis Social Bookmark Button

Reserva de Biosfera Transfronteriza de Bosques de Paz  (Ecuador i Perú), una de les noves reserves aprovades. (Foto: UNESCO)

 

Segons que informa la UNESCO, acaba d'aprovar-se el reconeixement de 23 noves reserves de la Biosfera sota el patronatge del Programa MAB de les Nacions Unides.

 

A la Península ibèrica s'ha aprovat la Reserva de la Biosfera de Castro Verde (Baixo Alenteixo, Portugal), d'unes 57.000 ha, així com l'ampliació de la de les  Marismas del Odiel (situada al golf de Cadis, a Espanya, que passa de les  7.158 ha actuals a 18,875).

 

Paradoxalment, mentre que entren 23 noves reserves a la llista, a petició dels propis països, se'n retiren un total de 20, corresponents a  Bulgària (3) i Estats Units (17)

 

 

Més informació

 
Pla de conservació de l'agrobiodiversitat valenciana Imprimeix
dimarts, 6 de juny de 2017 16:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la revista Mètode, el passat dijous 1 de juny, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va presentar el Pla de la diversitat agrària valenciana, que té com a objectiu principal garantir la conservació de les varietats locals valencianes i la seua divulgació.

 

Més informació

 
Paper dels herbaris en conservació de flora Imprimeix
dimarts, 30 de maig de 2017 14:02
AddThis Social Bookmark Button

Acaba d'aparèixer un article de Neus Nualart, Neus Ibáñez, Ignasi Soriano i Jordi López-Pujol on es revisa el paper de les col·leccions d'herbari en conservació de flora. Especialment s'hi esmenten la documentació de citacions antigues, els ritmes de canvis corològics (invasions, canvi climàtic) i el dipòsit de material genètic per a estudis filogeogràfics o d'altre tipus que s'hi conserven.

 

L'article ha estat publicat a la prestigiosa revista Botanical Review, editada pel New York Botanical Garden

 

 

 

Més informació

  • Nualart, N., N. Ibáñez, I. Soriano & J. López-Pujol (2017). Assessing the Relevance of Herbarium Collections as Tools for Conservation Biology. Bot. Rev. DOI 10.1007/s12229-017-9188-z -  Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 30 de maig de 2017 14:16
 
Dia Mundial de la Diversitat Biològica Imprimeix
dilluns, 22 de maig de 2017 09:03
AddThis Social Bookmark Button

Avui, dia 22 de maig, el Conveni per la Biodiversitat (CBD) de les Nacions Unides celebra cada any el Dia Mundial de la Diversitat Biològica. Enguany, el lema és "Biodiversitat i Turisme Sostenible", especialment idicat per al nostre país, on una de les activitats que més ha afectat la conservació de la diversitat vegetal ha estat la trnasformació dels hàbitats a causa de la sobrepressió turística.

 

La celebració de la diada mundial pot permetre també la creació d'oportunitats per a la conservació de la biodiversitat: l'exemple de la campanya a favor dels prats de posidònia del Consell Insular de Formentera que comentem a la columna d'E-Opinió n'és un exemple.

 

 

 

Més informació

Dia Mundial i Any Internacional del Turisme Sostenible - Web del CBD

Darrera actualització de dilluns, 22 de maig de 2017 09:10
 
Jornada per la governança del patrimoni natural Imprimeix
dijous, 4 de maig de 2017 13:28
AddThis Social Bookmark Button

El dimecres 24 de maig tindrà lloc la jornada "Els reptes d'una nova governança del patrimoni natural a Catalunya", a l'Institut d'Estudis Catalans (C. del Carme, 47, Barcelona), de 17:30 a 20:00h. Podeu descarregar el programa aquí.

La jornada es planteja per debatre les regles – formals i informals – que regeixen les relacions entre tots els actors que estan implicats en la conservació del patrimoni natural, apel·lant principalment al Govern, com a agent clau. Hi participen experts en conservació del patrimoni, en gestió participativa, i representants de l’administració, de partits polítics, d’entitats ecologistes, d’universitats i centres de recerca, i del sector privat.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 4 de maig de 2017 13:34
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL