TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 46 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Restaurats els serveis de pol·linització eliminant flora exòtica Imprimeix
dimecres, 1 de febrer de 2017 11:31
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que publica Nature avui, l'equip de Christopher N. Kaiser-Bunbury i col·laboradors demostra que l'erradicació de formacions instal·lades de flora al·lòctona permet revertir l'alteració de l'ecosistema, de manera que es reinstauren les comunitats de pol·linitzadors i es recupera el funcionament reproductiu i la producció de llavors de les poblacions de flora autòctona.

L'illa de Mahé (Seychelles) on s'han dut a terme els experiments (Foto C. Kaiser - BBC)

 

En un termini relativament curt (8-14 mesos), des de l'eliminació de les espècies exòtiques, ha augmentat el nombre de flors obertes, el nombre de visites i la diversitat d'espècies de pol·linitzadors i la producció de fruits i llavors a les zones "aclarides" a l'illa de Mahé (Seychelles). Segons els autors, els resultats mostren que les restauracions de la vegetació poden millorar de manera mesurable la pol·linització, cosa que suggereix que la degradació de les funcions de l'ecosistema són, almenys parcialment, reversibles.

 

El grau de recuperació depèn de l'estat de degradació abans de la intervenció de restauració i de la proximitat de fonts de pol·linitzadors en el paisatge circumdant.

 

Més informació

  • Kaiser-Bunbury, C.N., J. Mougal, A. E. Whittington, T. Valentin, R. Gabriel,  J. M. Olesen & N. Blüthgen (2017). Ecosystem restoration strengthens pollination network resilience and function. Nature (2017) doi:10.1038/nature21071 - Enllaç a l'articl
  • Revisió de l'article 30/1/2017 - (Restoring native plants 'boosts pollination' by Helen Briggs: BBC)
 
Presentat el 3r informe sobre canvi climàtic Imprimeix
dimarts, 31 de gener de 2017 11:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el diari digital El Nacional, el Tercer Informe Sobre Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) alerta que l'increment de les temperatures a causa del canvi climàtic pot disparar les morts per onades de calor de les 300 actuals a les 2.500, el 2050 a Catalunya. El treball projecta que Catalunya experimentarà un augment de la temperatura de 0,8 graus en aquesta dècada i d'1,4 graus cap a 2050 -respecte a la mitjana del període 1971-2000-, a més d'una possible disminució de la precipitació cap a mitjans de segle.

 

Respecte als sistemes naturals, el 2100 el 21% de les platges requerirà actuacions addicionals de manteniment; s'ha observat el desplaçament d'espècies mediterrànies a cotes més elevades a les muntanyes, i la temperatura del mar ha crescut 0,3 graus per decenni des del 1974. Les condicions extremes de temperatura, humitat i pluges previstes apunten cap a un augment dels incendis forestals i de les inundacions -encara que aquest últim escenari no és concloent, segons l'informe-, a més que es preveu escassetat d'aigua i reducció de recursos hídrics.

 

"No és possible el negacionisme"

El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, ha expressat que les dades presentades són irrefutables i mostren que "ja no és possible el negacionisme", que ha atribuït a la mala fe o interessos espuris, ja que el canvi climàtic és ja una veritat científica, ha afegit a El Nacional.

 

Properament presentarem des del Portal BioC els principals elements de l'informe TICCC relatius a la conservació de flora.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 31 de gener de 2017 11:21
 
Es reclama un fons per a la conservació de la natura Imprimeix
dilluns, 30 de gener de 2017 10:47
AddThis Social Bookmark Button

Us enllacem a la nota a la qual dóna suport PatNatCat (al que són adherits col·lectius i entitats com la Institucio Catalana d'Història Natural o el GReB) reclamant al Govern la creació d'un fons per a la conservació del patrimoni natural de Catalunya.

 

MANIFEST - "Els col·lectius i organitzacions ambientals de Catalunya reclamem la incorporació d’un Fons per a la defensa del patrimoni natural en els Pressupostos de 2017" - Enllaç al document

 

La demanda ha estat acceptada i incorporada en la llei de pressupostos que s'està negociant, com han recollit diversos mitjans de comunicació.

Més informació

 
Nou repte dels OMG: la poma que no s'oxida Imprimeix
dilluns, 30 de gener de 2017 09:43
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que informa el mitjà canadenc CBCNews, aquesta setmana s'inicia un pla pilot en deu botigues d'alimentació dels Estats Units per a la comercialització d'un nou producte comercial modificat genèticament. El nou OMG és una poma ("Arctic") produïda per Okanagan Specialty Fruits que no expressa l'enzim responsable de l'oxidació, és a dir de l'enfosquiment de la poma un cop tallada.

 

Diversos experts opinen que no és pas una innovació de gran relleu des del punt de vista tecnològic, però que, en canvi, pot significar una pas important per a l'acceptació social dels OMG en no percebre el canvi com a característica agressiva.

 

Més informació

Notícia 26/1/2017 - CBC News

 
Nou llibre sobre patrimoni vegetal d'Elda Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 14:22
AddThis Social Bookmark Button

Durant les passades festes nadalenques es va presentar a Elda (Vinalopó Mitjà) el llibre El Patrimonio Vegetal de Elda, del qual és autor Lluís Serra.


L'obra ha estat editada per la Regidoria de Medi Ambient d'Elda per difondre el coneixement sobre el patrimoni botànic local. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient i del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

 

El llibre, amb unes excel·lents fotografies i gràfics, té una marcada vocació de formació en els valors que han d'impregnar la conservació de la flora, tot destacant les espècies de flora agrupades per unitats de vegetació, cosa que facilita molt la visita i el descobriment del territori des del punt de vista botànic. No cal dir que la tasca s'ha pogut abordar després d'un constant treball de camp en els 30 anys anteriors, que han acumulat mes de 6.000 registres florístics documentats.

 

Felicitats a l'autor i a l'Ajuntament d'Elda per la iniciativa i un excel·lent i atractiu resultat!

 

 

Acte de presentació a la Casa Rosas d'Elda, amb presència de la regidora de l'Ajuntament i del  Director General. A la dreta, l'autor, Lluís Serra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

Notícia 1/12/2016 - Vall d'Elda

Notícia 29/11/2016 - Intercomarcal Televisión

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 14:55
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL