Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 18 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
El BioC, a la Setmana de Conservació de Xipre Imprimeix
dimarts, 15 d'abril de 2025 16:08
AddThis Social Bookmark Button

 

La 5a Setmana de la Conservació de Plantes Mediterrànies (5th Mediterranean Plant Conservation Week, 5MPCW) s'ha celebrat del 7 a l'11 d'abril de 2025 a Limassol, Xipre. Aquest important esdeveniment científic ha reunit més de 170 participants de 27 països (acadèmics, investigadors, estudiants i professionals de la conservació de flora) per debatre sobre el futur de la flora mediterrània sota el tema central: Construir aliances per a la conservació de la diversitat vegetal a la Mediterrània.


El BioC ha estat present a la 5 MPCW de manera conjunta amb el GIBAF, mitjançant la presentació de dues comunicacions científiques:


  • Simon J., Bosch M.& Blanché C. - CromoCat chromosome database as useful tool for Plant Conservation in Catalan Countries - Enllaç (p.151)

  • Blanché C., Bosch M. &  Simon J.- University gardens as tools for plant conservation and education at the University of Barcelona - Enllaç (p. 152)
El membre del BioC, C. Blanché, durant la sessió de presentació de pòsters a la 5 MPCW

 

Més informació

  • Programa de la 5 MPCW - Enllaç
  • Llibre de Resums de la 5th Mediterranean Plant Conservation Week - Enllaç
  • Nota de premsa de la 5 MPCW - Enllaç



Darrera actualització de dimarts, 15 d'abril de 2025 16:44
 
Davi Kopenawa visita el jardí de la UB Imprimeix
dijous, 13 de març de 2025 18:40
AddThis Social Bookmark Button

 

Ahir va tenir lloc la visita a la Uiversitat de Barcelona de Davi Kopenawa, líder del poble ianomami i lluitador per la conservació de la biodiversitat de l’Amazònia, que va ser rebut pel rector Joan Guàrdia.  Durant la visita a l’Edifici Històric, el professor Cèsar Blanché, catedràtic de Botànica de la Facultat de Farmàcia i responsable de la Col·lecció de Plantes Vives del Jardí Ferran Soldevila, va acompanyar el visitant en un recorregut pel jardí, on van poder posar de relleu la importància dels recursos naturals en l’origen de molts medicaments.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 13 de març de 2025 18:51
 
CromoCat 2024 supera els 70.000 registres Imprimeix
diumenge, 15 de desembre de 2024 23:24
AddThis Social Bookmark Button

 

El proppassat dia 9 de desembre va ser lliurat al coordinador del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, Dr. F. Xavier Font, la memòria i les dades corresponents al mòdul CromoCat del BDBC corresponents a l'any 2024.

 

El mòdul recopila tota la informació sobre diversitat genètica cromosòmica de la flora catalana, com a informació de base per a la gestió que n'han de fer els organismes responsables de biodiversitat del Govern de Catalunya, en aquesta ocasió, el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica.

 

La contribució d'enguany ve signada pels membres del BioC Maria Bosch, Cèsar Blanché i Joan Simon, que n'és l'investigador principal. El volum de dades capturat durant el 2024 i incorporat al BDBC és de 2.420 nous registres a CromoCat (2.117 a la Taula CRO-OUT,  126 a la Taula CRO-IN i 177 a la Taula BIBLIO). Amb això, el nombre total de registres que en l’actualitat hi ha a CromoCat és de 71.561, havent superat el llindar de la xifra de 70.000, tot un èxit per a l'equip redactor.

 

El contingut de CromoCat es pot consultar a través del mateix BDBC o de l'enllaç directe a la base de dades específica cromo.cat.

 

 

Més informació

  • Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya -  Enllaç
  • CromoCat - Enllaç
Darrera actualització de diumenge, 15 de desembre de 2024 23:41
 
Convocada una plaça de professor lector Imprimeix
dimecres, 4 de desembre de 2024 09:45
AddThis Social Bookmark Button

 

 

ATENCIÓ: Termini 8/1/2025

S'ha publicat al DOGC una convocatòria de places de professor lector a la Universitat de Barcelona, que inclouen una plaça per a l'àrea de Botànica al nostre departament (Facultat de Farmàcia) i tres més per a la Facultat de Biologia, en règim de contracte laboral temporal de la Universitat de Barcelona (Programa María Goyri)

El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 8/1/2025

Més informació

  • Convocatòria i publicació a la Seu electrònica de la UB - enllaç
Darrera actualització de diumenge, 15 de desembre de 2024 23:24
 
Publicat el seguiment demogràfic de Delphinium bolosii Imprimeix
dijous, 24 d'octubre de 2024 09:48
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de sortir publicat el volum corresponent a la X Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, editat per la Diputació de Barcelona, que recull les comunicacions presentades en aquelles jornades, on va participar la nostra companya Maria Bosch i que van tenir lloc a Sant Vicenç de Castellet al novembre de 2022, en commemoració dels 50 anys de la creació del Parc Natural.

 

La comunicació oral presentada es veu ara reflectida amb detall a la publicació corresponent:

Seguiment demogràfic de l’esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) al Parc Natural de SantLlorenç del Munt i l’Obac, deu anys desprésde la seva retrobada


de la qual són signants Maria Bosch, Antoni Mampel, Iseta Bachs, Daniel Pons, David Carrera i Cèsar Blanché, membres del BioC (GReB-IRBio, Laboratori de Botànica, Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB) i del Servei de Gestió de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona.

 

RESUM

Des del retrobament de l’esperó de Bolòs al parc natural el 2012, se n’ha fet un seguiment anual (2014-2022) per valorar-ne la dinàmica demogràfica i observar-ne la possible evolució. Cada any es fan tres visites, durant les quals es compta el nombre de rosetes (juvenils) i de reproductors emergits, l’alçada de les tiges floríferes i la producció de flors i fruits. A continuació, es relacionen les dades obtingudes amb les condicions meteorològiques i altres aspectes ecològics que poden haver influït en el seu desenvolupament, com els efectes de la pluja torrencial (aiguats del 2018 i 2020), que van afectar notablement la zona del primer individu descobert, o el possible efecte de l’eruga del boix (Cydalima perspectalis), que pot afectar el grau d’humitat de les poblacions. La informació s’ha incorporat a SEFA (programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada). També es valoren les dades en el context de l’espècie a Catalunya

 

Més informació

  • Volum "X Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac". Diputació de Barcelona - Enllaç
Darrera actualització de dijous, 24 d'octubre de 2024 10:05
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL